ОСТАННІ НОВИНИ

На Великдень до цвинтарів у Львові запускають більше громадського транспорту

Наталя Дуляба

|

На Великдень та Провідну неділю до кладовищ у Львові їздитимуть більше автобусів та тролейбусів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Так, 5-6 травня та 11-12 травня до Сихівського кладовища курсуватимуть чотири тролейбуси №31. А до Голосківського цвинтаря їздитимуть два автобуси №55.

Також львів’ян закликають не приносити на могили рідних паски, яйця та інші продукти, адже вони приваблюють птахів та безпритульних тварин.

Окремо мешканців закликають відмовитись від пластикових квітів та вінків, які шкодять довкіллю. Готуючись до свят, комунальні служби прибирають на території кладовищ у Львівській громаді. Лише з кількох із них ЛКП «Муніципальна обрядова служба» вивезла 14 машин сміття, левову частку якого складали саме вироби з пластику.

«Закликаємо відвідувачів цвинтарів дбати про чистоту місць поховань близьких та про екологію. Зокрема, приносити на могили живі квіти замість штучних, замість пластикових вінків – вінки зі сухоцвітів, замість штучної трави стелити газонну траву. Адже пластик розкладається сотні років, а на відкритих територіях під палючим сонцем виділяє отруту в атмосферу та шкодить здоров’ю людей», – наголошують комунальники.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *