ОСТАННІ НОВИНИ

Максиму Микитасю повідомили про підозру в розкраданні 307 млн гривень Міноборони

Маркіян Рой

|

Правоохоронці повідомили про підозру в заволодінні понад 307 мільйонами гривень коштів Міноборони колишньому народному депутату, колишньому першому заступнику начальника Генштабу ЗСУ та ще чотирьом людям. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією джерел УП підозру оголосили Микитасю, колишньому першому заступнику Начальника Генерального штаба ЗСУ Ігорю Колеснику і ще 4 особам.

Правоохоронці повідомили про підозру у заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони України народному депутату України VIIІ скликання, його помічнику, а також директору підконтрольної компанії, трьом колишнім та чинним військовослужбовцям старшого та вищого офіцерського складу.

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2018 році між Міністерством оборони України та підконтрольними народному депутату України компаніями укладено договори на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів Збройних Сил України. Сума договорів складала орієнтовно 3 млрд грн.

У той же час, для заволодіння частиною з цих коштів народний депутат та його помічник, залучивши службових осіб вищого та старшого офіцерського складу Збройних Сил України, забезпечили прийняття змін до постанов КМУ.

Ці зміни допомогли обійти законодавчі обмеження, які допускали сплату авансу у сумі лише 30% від річного обсягу робіт на строк до 3 місяців, та дозволили перерахування авансів на будівництво у розмірі 80% від вартості робіт за контрактами на строк до 18 місяців.

Реалізація цих змін та підписання додаткових угод до контрактів призвела до того, що протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міністерство оборони перерахувало понад 307 млн грн. Слідство встановило, що будівництво захищених складів фактично так і не було розпочато, а виділені кошти були перераховані на рахунки інших підконтрольних компаній.

Дії осіб кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2022 року, НАБУ і САП викрили колишнього нардепа на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра Бориса Філатова. Це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *