ОСТАННІ НОВИНИ

Cуд вирішив зняти електронний браслет із митрополита УПЦ МП Павла

Ольга Денисяка

|

Печерський районний суд Києва ухвалив зняти електронний браслет з митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя), причетного до підривної діяльності проти України. Про це з посиланням на пресслужбу Київської обласної прокуратури повідомляє Українська правда.

30 квітня Печерський районний суд, попри клопотання прокурора про продовження обов’язків обвинуваченому митрополиту у повному обсязі, задовольнив клопотання частково.

Рішенням суду йому не продовжено дію обов’язку носити електронний засіб контролю. Проте обвинувачений і досі зобов’язаний не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов’язаних з небезпекою для життя та здоров’я. Також він має утриматись від спілкування з потерпілими та свідками у кримінальному провадженні, наголошують у прокуратурі.

«Прокуратура не отримала повний текст ухвали, а в судовому засіданні була оголошена лише резолютивна частина ухвали, тому сказати чим мотивовано таке рішення суду, наразі неможливо. Повний текст ухвали буде оголошено 6 травня. Ухвала суду  оскарженню не підлягає», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні минулого року митрополита Павла звільнили з-під варти: за нього внесли заставу, сума якої сягала понад 33 мільйонів гривень.

Зазначимо, митрополита УПЦ МП Павла обвинувачують у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. А нещодавно йому висунули нову підозру – у виправдовуванні, визнання правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України.

Ще в квітні Шевченківський суд Києва відправив священнослужителя під цілодобовий домашній арешт. Втім і липні його таки взяли під варту. У СІЗО митрополит Павло просидів менше місяця.

Додамо, що митрополит Павло  був неодноразово фігурантів скандалів, пов’язаних із корупцією та відмиванням грошей Московським патріархатом. Зокрема, в махінаціях із тендерами на будівництво храмів та розкраданні коштів з держбюджету, які виділяли на потреби Лаври.

22 січня 2014 року під час богослужіння митрополит Павло порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом та запевнив його у своїй підтримці. У 2018 році він заявив, що Крим ніколи не був українським.

У 2020 році московський митрополит говорив про необхідність єдності з Росією, а після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року не став засуджувати російську владу, сказавши, що українці «пожинають плоди».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *