ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва

Маркіян Рой

|

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів експрезидента АТ «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва. Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Рішення також стосується гендиректора російської компанії «Борисфен» Петра Кононенка.

Суд частково задовольнив адміністративний позов Міністерства юстиції. У дохід держави стягнуть:

  • нерухоме майно,
  • кошти, розміщені на банківських рахунках,
  • частки у статутному капіталі низки господарських товариств,
  • цінні папери,
  • майнові права на торговельні марки,
  • промислові зразки та вогнепальну зброю.

Зокрема йдеться про корпоративні права на «Мотор банк», «Мотор Гарант», «Вінницький авіаційний завод» та інші підприємства. Водночас щодо конфіскації окремих активів «третіх осіб» ВАКС відмовив.

Наприкінці жовтня 2022 року президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства затримали за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві РФ.

За версією слідства, посадовці незаконно постачали Росії гуртові партії українських двигунів для ударних вертольотів Ка-52, Мі-28Н і Мі-8. Схему реалізовували через три країни-посередники на Близькому Сході, в Європі і Східній Азії. Отримані двигуни росіяни масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Згодом з’ясувалось, що Богуслаєв має російське громадянство з 2000 року та нерухомість у Москві. Шевченківський районний суд помістив його під варту. Також у високо посадовця арештували майна на 1 млрд грн.

В Офісі президента не виключили можливість обміну Богуслаєва на українських військовополонених.

Щодо самої «Мотор Січі», то підприємство націоналізували та призначили туди нового керівника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *