ОСТАННІ НОВИНИ

Загибель помічника Залужного: військовий, який подарував гранати, постане перед судом

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо офіцера, що подарував на уродини Геннадію Частякову гранати, від вибуху яких той загинув. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

Імені обвинуваченого офіцера слідчі не називають, втім за даними Української правди, йдеться про Олега Тімченка, який працював в Апараті помічників головнокомандувача ЗСУ.

Він подарував на День народження Геннадію Частякову, помічнику тодішнього головкома Валерія Залужного, гранати. При цьому за даними слідства, офіцер не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої.

«Як наслідок – під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений, що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження», – йдеться у повідомленні.

На початку досудового розслідування військовому оголосили підозру у незаконному збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 ККУ). Згодом справу перекваліфікували, тож його обвинувачують у привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410; ч. 1 ст. 263; ч. 1 ст. 119; ст. 128 ККУ).

Санкція статей за сукупністю кримінальних правопорушень передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Розслідування завершили 29 березня, після чого сторони захисту та потерпілих мали можливість ознайомитись з матеріалами справи. Тепер її вже скерували на розгляд суду.

Як повідомляв Львівський портал, 6 листопада 2023 року, у свій День народження, від вибуху гранати загинув 39-річний Геннадій Частяков – помічник тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Він загинув у власному домі, висмикнувши кільце із гранати західного зразка. Її військовому подарував колега на уродини. Син Честякова отримав важке поранення.

Чоловік, який подарував помічнику головкома ЗСУ Геннадію Частякову бойові гранати, стверджує, що попереджав про їхню справжність. Свою провину у вбивстві він не визнає, а поліграф підтвердив, що злого умислу офіцер не мав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *