ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прокоментував націоналізацію п’ятьох стратегічних підприємств

Наталя Дуляба

|

Рішення про примусове відчуження п’ятьох стратегічно важливих підприємств, «Мотор Січі», «КрАЗу», «Укрнафти», «Укртатнафти» і «Запоріжтрансформатора», прийняли для того, аби вони почали працювати на оборону України. Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 7 листопада.

«П’ять стратегічних підприємств примусово відчужуються для потреб воєнного часу: «Мотор Січ», «КрАЗ», «Укрнафта», «Укртатнафта» і Запорізький трансформаторний. Деякі з них майже не працювали. Тепер працюватимуть усі. На оборону. Це ремонт і виробництво техніки, забезпечення сил оборони, робота на відновлення нашої інфраструктури. Комплексне завдання, яке можна виконати лише через систему військово-державного управління. Я не виключаю також інших подібних рішень», – заявив він.

Водночас Володимир Зеленський додав, що рішення про націоналізацію згаданих п’ятьох підприємств продиктоване військовою необхідністю і було погоджене на Ставці Верховного Головнокомандувача.

Нагадаємо, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку 6 листопада прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» та ПрАТ «Запоріжтрансформатор».

Це є стратегічно важливі підприємства, пов’язані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, В’ячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *