ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони пояснили, чи обов'язково створювати кабінет військовозобов'язаного

Ольга Денисяка

|

Електронний кабінет військовозобов’язаного можна створювати за бажанням і покарання за його відсутність не запроваджуватимуть. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в етері Радіо Свобода.

За словами Лазуткіна, електронний кабінет військовозобов’язаного дасть змогу оновлювати дані про себе, не навідуючись у ТЦК та СП.

«Електронний кабінет створять автоматично, але реєструватися там людина зможе за бажанням. Це не буде якоюсь примусовою мірою, яка якимось чином карається. На даний момент принаймні так. <…> Це зручно і не треба буде приходити в ТЦК і СП. Не треба буде стояти в черзі.», – сказав речник Міноборони Лазуткін.

Напередодні президент Володимир Зеленський підписав закон про створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних, прив’язаного до єдиного реєстру виборців.

Запустити електронний реєстр військовозобов’язаних у Міноборони планують у ІІ кварталі 2024 року. В кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації, у подальшому ці дані уже будуть використовувати ТЦК. Також через цей сервіс можна буде подати електронну заявку на оформлення статусу учасника бойових дій.

Сам реєстр військовозобов’язаних буде розміщений на території України, він вже отримав комплексну систему захисту інформації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *