ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські розробники запустили ігровий симулятор для тренування навичок з тактичної медицини

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 12 квітня, львівські розробники запустили для українців мобільний ігровий симулятор для тренування навичок порятунку життя та допомоги пораненим в умовах бойових дій. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Всі українці, незалежно від їх географічного розташування, можуть отримати повний доступ до LifesaverSIM, підтвердивши своє громадянство через застосунок «Дія».

«Ми всі маємо бути готові до ситуацій, коли наші правильні та швидкі дії можуть комусь врятувати життя. Необхідно здобути практичні знання з інструктором, щоб відчути всі маніпуляції фізично, своїми руками», – йдеться у повідомленні.

Розробники зазначили, що суть симулятора полягає в тому, щоб підготувати людей до екстремальних ситуацій, де реакція на стрес є критично важливою. В застосунку можна тренувати навички до автоматизму та чітку послідовність дій при порятунку життя.

Перший навчальний курс для всіх військових ASM створений у співпраці з досвідченими інструкторами та бойовими медиками. Він відповідає настановам Комітету TCCC та стандарту NATO і враховує усі важливі аспекти надання допомоги на полі бою:

  • дві фази надання допомоги — під вогнем (CUF) та в тактичних умовах (TFC);
  • контроль масивних кровотеч, приховані поранення, накладання турнікету, тампонування ран та тиснучий бандаж;
  • відновлення прохідності дихальних шляхів, виявлення та усунення обструкцій;
  • травми грудної клітки та оцінка дихання, накладання оклюзійної наліпки та барпінг;
  • розпізнавання шокового стану та контроль не критичних кровотеч;
  • попередження гіпотермії та підготовка до евакуації.

«Ми хочемо, щоб кожен українець чи українка мали можливість тренуватися з нашим застосунком. Тож підтверджуйте своє громадянство через Дію з будь-якого куточку світу та отримуйте преміум підписку безоплатно», – пояснює команда.

Завантажити LifesaverSIM можна в Apple AppStore та Google Play.

Довідка

Команда розробників застосунку LifesaverSIM має понад 10 років досвіду у розробці ігор різних жанрів та для різних платформ: multiplayer-ігри для ПК та консолей, мобільні проєкти, симулятори та прикладні ігри для медичного застосування. В складі команди є колишні та діючі військовослужбовці, що допомагає розробникам розуміти потреби Сил оборони України та створювати актуальні інноваційні рішення. LifesaverSIM є учасником кластеру підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 та за підсумком оборонної експертизи набув статус BRV1.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *