ОСТАННІ НОВИНИ

Трьох мешканців Львівщини судитимуть за поширення комуністичної символіки

Маркіян Рой

|

На лаві підсудних опинилися троє мешканців Львівщини, які поширювали комуністичну символіку та підтримували рф у збройній агресії проти України. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що двоє чоловіків та жінка протягом 2017-2023 років неодноразово поширювали через власні акаунти у «Однокласниках» публікації із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Окрім цього, двоє обвинувачених у вищезгаданій соцмережі розповсюджували фото та відео матеріали, у яких заперечували та виправдовували збройну агресію рф, розпочату у 2014 році.

Зокрема, 49-річний чоловік зазначав, що українці – нацисти, а збройні сили рф прийшли врятувати населення країни, цим самим заперечуючи тимчасову окупацію територій України.

Окрім цього, інша обвинувачена поширила матеріал, в якому закликалось підтримувати росію, її президента та вказувалось, що війна рф проти України є «праведною».

До суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох громадян України за фактами поширення комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України). Також двом із них інкриміновано виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *