ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд додатково виділив майже 4 мільярди гривень на зведення оборонних рубежів

Маркіян Рой

|

Кабінет Міністрів виділяє додаткові 3,88 млрд гривень на подальше будівництво оборонних рубежів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, 1,7 млрд грн призначені для Харківської області, 1,5 млрд грн – для Сумської. Додатковий ресурс також отримають Донеччина, Херсонщина та Миколаївщина.

Загалом від початку року уряд виділив вже майже 30 млрд грн на будівництво та облаштування фортифікацій.

Нагадаємо, про необхідність суттєво посилити оборонні споруди військово-політичне керівництво України заговорило ще в листопаді 2023 року.

При цьому йшлося не лише про найгарячіші напрямки фронту, а й про північні і західні області. Фінансування цих потреб розпочалось якраз наприкінці минулого року й триває дотепер.

На початку березня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна будує три оборонні смуги довжиною 2000 км. Це, за його словами, є масштабним завданням, але темпи глава держави назвав «хорошими».

На засіданні 2 квітня Кабінет Міністрів виділив додаткові 5,6 млрд грн на облаштування фортифікаційних споруд.

Додамо, що фортифікаційні споруди зводять дві структури, які мають у своєму підпорядкуванні інженерні війська: Державна спеціальна служба транспорту та Командування Сил підтримки ЗСУ. Втім до роботи також залучають і бізнес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *