ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть лікарку, яка не діагностувала інфаркт у пацієнта: чоловік помер

Маркіян Рой

|

На Львівщині лікарка однієї із центральних районних лікарень відпустила додому пацієнта з інфарктом міокарда, помилившись із діагнозом. Той помер. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у червні 2023 року чоловік звернувся в лікарню для надання медичної допомоги із скаргами на високий артеріальний тиск та болі за грудиною.

Лікар-терапевт приймального відділення провела огляд 63-річного пацієнта та зробила електрокардіограму. За результатами чого встановила неправильний діагноз «Ішемічна хвороба серця» та відпустила хворого додому. Проте насправді у потерпілого був інфаркт міокарда, а відтак він потребував консультації суміжних спеціалістів (кардіолога/реаніматолога) та термінової госпіталізації у стаціонар.

Через кілька годин від моменту первинного обстеження хворий помер на робочому місці – території кар’єру. Причиною смерті стало захворювання серця – гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м’язу і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання.

Лікарці повідомили підозру в неналежному виконанні професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, – ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України.

За це їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади на строк до 5 років, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *