ОСТАННІ НОВИНИ

Водії автобусів готували ракетні удари по ЗСУ у Херсоні

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали ворожих інформаторів, які готували ракетно-дронові удари по локаціях Сил оборони у Херсоні. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, ворожа група складалася з чотирьох працівників місцевих автотранспортних компаній. Для виконання ворожого завдання, двоє фігурантів – водії маршрутних автобусів, під час перевезення пасажирів відстежували переміщення та пункти прибуття військової техніки. Інші двоє – диспетчери автопарків, у вільний від роботи час обходили місто, де проводили дорозвідку «потрібних» об’єктів. Також зловмисники заводили довірливі розмови з персоналом АЗС та магазинів, щоб дізнатися про можливі атаки. Комунікацію з окупантами здійснювали через «зв’язкового» з лівобережжя Херсонщини.

Усю зібрану інформацію вони передавали керівниці групи, яка далі «звітувала» до воєнної розвідки рф (відомої як гру). Загарбники сподівались поцілити по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ.

СБУ затримала їх, та під час обшуків за адресами проживання інформаторів рф виявили кремлівську символіку, шеврони росгвардії та мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *