ОСТАННІ НОВИНИ

До садочків Львова не потраплять 400 дітей

Наталя Дуляба

|

До кінця 2019 року до садків Львова не потраплять близько 400 дітей. Втім у мерії запевняють: роблять все можливе, щоб черг до дитсадків не було взагалі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

У 2017 році до садочків у Львові не зарахували 3600 дітей, у 2018-му таких дітей вже було 811. Цьогоріч у міській раді сподіваються ще зменшити цей показник.

Так, на 2019 рік в електронній черзі стоїть 8051 дитина. Із них у садочки міста 1 вересня потраплять 7200 осіб, після цього розпочнеться друга хвиля зарахування. Відтак цьогоріч до дитсадків все одно не потраплять ще близько 400 дітлахів.

«Ми плануємо до кінця 2019 року вийти на показник близько 400 дітей, які не потраплять до закладів дошкільної освіти. Але кінцеву інформацію по цьому можна буде знати лише у листопаді. У нас є електронна система зарахування дітей до дошкільних навчальних закладів, але вона розрахована лише на комунальні заклади. Приватні заклади освіти, які бажають внести свої дані у електронну систему реєстрації, можуть до нас з цим питанням звертатися, але, як правило, вони мають свою систему реєстрації дітей», – розповіла очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Зазначимо, до кінця цього року у Львові збираються відкрити 14 додаткових груп у дитячих садочках. Зараз активно відновлюють колишні садки на вул. Чижевського, 43 та вул. Олесницького, 2. Загалом на створення додаткових місць у дитсадках у бюджеті Львова-2019 передбачено понад 36 мільйонів гривень.

Також проводяться ремонтні роботи у ЗДО №111 (5 груп), ЗДО №22 (2 групи), ЗДО №102 (7 груп), ЗДО №96 (4 групи), ЗДО №97 (4 групи), які у Львові планують відкрити наприкінці 2020 року.

Як раніше повідомляв Львівський портал, у Львові склалась одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. Відтак у мерії взялися за забудовників, які обіцяли при житлових будинках звести дитячі садки.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті взагалі не буде черг до дитсадків.

Нещодавно у мерії заявили, що станом на листопад 2018 року на черзі до дитсадків «стоять» менше тисячі дітей. А до 2020 року у сімох дитячих дошкільних закладах міста планують створити 600 додаткових місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *