ОСТАННІ НОВИНИ

У Першому медоб’єднанні Львова з’явились представники пацієнта. Які їх обов’язки

Ольга Денисяка

|

Представники пацієнта інформуватимуть щодо безоплатних медичних послуг, які пацієнти можуть отримати за Програмою медичних гарантій. Ініціатива стартувала у лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Представники пацієнта – це активні громадяни, які успішно пройшли тренінговий курс Національної служби здоровʼя України та партнерів проєкту із загальних питань щодо надання медичних послуг. Вони інформуватимуть пацієнтів про перелік безоплатних послуг та умови їх отримання, а також допомагатимуть у випадку порушення їхніх прав, фіксуватимуть відгуки пацієнтів та вестимуть спостереження за процесами надання допомоги у медичному закладі.

«Адміністрація лікарні святого Пантелеймона зацікавлена в тому, щоб пацієнти володіли інформацією щодо послуг, які надає наш заклад охорони здоров’я за Програмою медичних гарантій. І звісно, для нас буде цінною інформація, яку амбасадори проєкту проаналізують за результатами анкетування пацієнтів. Адже ми прагнемо надавати лише якісні медичні послуги пацієнтам. Тому цей проєкт – це можливість отримати об’єктивну оцінку нашої роботи й за потреби – покращити її», – зазначає Юліан Голик, директор лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Скористатись допомогою представників проєкту в лікарні може кожен. Для цього достатньо підійти до їхнього стенду із позначкою «Представник пацієнта», що на першому поверсі, поруч із входом до лікарні. Спеціалісти працюватимуть у будні з 09:00 до 15:00.

Зауважимо, пілотна ініціатива «Представник пацієнта» – це спільний проєкт Національної служби здоровʼя України та Руху ЧЕСНО, який реалізовується за підтримки Міністерства охорони здоровʼя, Світового банку та Посольства Швейцарії в Україні. Проєкт реалізується у п’яти медичних закладах України, два з яких – у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *