ОСТАННІ НОВИНИ

У квітні МОЗ розпочне повторні перевірки ВЛК

Ольга Денисяка

|

Міністерство охорони здоров’я України планує з квітня розпочати повторні перевірки роботи військово-лікарських комісій, щоб дізнатися, як вони виконують надані раніше рекомендації. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, передає hromadske.

Вона розповіла, що з початку дії воєнного стану до роботи ВЛК залучили 800 цивільних медзакладів. За її словами, МОЗ перевірило всі ВЛК і надало рекомендації щодо усунення проблем.

Основні проблеми в їхній роботі стосуються впровадження медичних карт, черг в окремих медзакладах та відсутності навчання лікарів, які працюють у комісіях, додала заступниця міністра.

«Перевірки є елементом моніторингу, щоб зрозуміти, як ці зміни реалізуються на місцях», — пояснила Карчевич.

Вона також повідомила, що МОЗ у взаємодії з правоохоронними органами перевірило понад 53 тисячі медико-експертних справ, з яких правоохоронці вилучили понад 18 тисяч у межах кримінальних проваджень за останній час. Наразі ці справи перевіряють НДІ та центральна МСЕК.

Карчевич також нагадала, що співробітники МСЕК і ВЛК мали подати декларації до 31 березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *