ОСТАННІ НОВИНИ

Ще одне підприємство на Львівщині викрили на ухиленні від сплати податків

Наталя Дуляба

|

Підприємство, яке на Львівщині торгувало побутовою й електронною технікою, ухилилось від сплати 4,5 млн грн податків до держбюджету. Про це Львівському порталу повідомили у теруправлінні Бюро економічної безпеки.

Йдеться про компанію, яка займалась роздібною торгівлею побутової, електронної техніки, мобільних телефонів та аксесуарів на Львівщині.

За даними слідства, директор, відповідальний за ведення податкового обліку, впродовж 2023 року подавав податкову звітність з неправдивими відомостями щодо прибутків підприємства.

«У фінансово-господарських документах до складу витрат керівник включав не собівартість реалізованих товарів, а вартість товарів з націнкою. Також він відобразив безтоварні операції, які фактично не відбувались. Таким чином витрати товариства завищувались», – йдеться у повідомленні.

Відтак компанія ухилилась від сплати понад 4,5 млн грн податків. Під час розслідування директор товариства визнав свою вину, йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)).

Компанія сплатила до держбюджету всі заборговані кошти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *