ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили порядок роботи інспекторів із паркування і дозволили їм евакуйовувати авто

Наталя Дуляба

|

У Львові затвердили Тимчасовий порядок затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та умови їхнього зберігання, таким чином фактично встановивши порядок роботи нових інспекторів. Відповідну ухвалу сьогодні, 11 жовтня, прийняли під час сесії Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Депутати визначили, у яких випадках інспектори з паркування можуть затримувати автомобілі-порушники ПДР, порядок їхнього зберігання, а також затвердили форму акту огляду й тимчасового затримання транспортного засобу. Детальніше із документом можна ознайомитися тут.

Водночас тепер інспекторам із паркування дозволили евакуйовувати автомобілі, хоча раніше у міськраді Львова завяляли, що таких повноважень вони не матимуть. Після приїзду евакуатора інспектор у присутності двох свідків зобов’язаний скласти акт огляду та тимчасового затримання автомобіля. Після цього евакуатор відвезе автомобіль на штрафмайданчик.

Сьогодні у Львові вартість евакуювання транспортного засобу, вагою до 2 тонн, становить 722 грн, вагою до 2,5 тонн – 840 грн, вагою понад 3,5 тонни – 1020 грн.

Зазначимо, нові інспектори з паркування, які запрацюють у Львові на вимогу закону «Про реформування сфери паркування транспортних засобів», почнуть штрафувати водіїв-порушників із 1 листопада. До цього часу вони залишатимуть на лобовому склі неправильно запаркованих автомобілів листівки з попередженням.

Як повідомляв Львівський портал, інспектори з паркування почнуть масово штрафувати водіїв за паркування на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та будь-якому іншому невстановленому місці. Також вони евакуйовуватимуть автомобілі на штрафмайданчик. При цьому виписувати штрафи нові інспектори зможуть без присутності водія. Детальніше про те, яким чином інспектори фіксуватимуть порушення, про розмір штрафів, а також про те, що чекає на водіїв на «єврономерах», читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *