ОСТАННІ НОВИНИ

Після розслідування журналістів голова СБУ відсторонив Вітюка і послав на передову

Ольга Денисяка

|

Голова Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами Слідство-інфо, передає Інтерфакс Україна.

«На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідство-інфо”, голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов’язків», – повідомили в пресслужбі СБУ.

У пресслужбі уточнили, що за рішенням голови СБУ Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО «А».

«Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань», – повідомили у пресслужбі.

Як відомо, журналісти-розслідувачі знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень.

6 квітня стало відомо, що після розслідування журналісту «Слідства.Інфо» Євгенію Шульгату співробітники ТЦК намагалися вручити повістку за вказівкою людини в цивільному, яку ідентифікували, як працівника СБУ.

У СБУ та Міноборони відреагували на нову інформацію від «Слідство.Інфо».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *