ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть підняти вартість евакуювання автівок

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада звернулась до Кабміну за роз’ясненням, чи можуть органи місцевого самоврядування піднімати вартість евакуювання автомобілів-порушників ПДР. Про це сьогодні, 5 жовтня, розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Сьогодні у Львові вартість евакуювання транспортного засобу, вагою до 2 тонн, становить 722 грн, вагою до 2,5 тонн – 840 грн, вагою понад 3,5 тонни – 1020 грн. А за першу добу простою автомобіля на штрафмайданчику водій має заплатити 144 грн. Втім у мерії хочуть підняти вартість таких послуг.

«Всі ці суми є в роз’ясненнях Кабміну. Але зараз ми надіслали листа до Кабміну, аби дізнатись, яким чином мають діяти інспектори з паркування, і чи залишатиметься такий самий тариф (на евакуацію транспортних засобів, – ред.), чи міста матимуть право його змінювати. Адже при залученні приватних евакуаторів чи приватних осіб тарифи мали би бути більшими», – зазначив Юрій Діль.

За його словами, зараз у місті працюють два штрафмайданчики: на вул. Конюшинній, місткістю орієнтовно 200 автомобілів, та на вул. Сахарова близько на 60 машин.

«Але зараз розробляються ще два нові майданчики: в кінці вул. Личаківської і за межами міста, куди звозитимуть автомобілі, які простоюють на місці декілька років», – додав Юрій Діль.

Нагадаємо, у Львові сьогодні працюють лише 4 евакуатори, за допомогою яких патрульні в середньому за добу евакуйовують від 4 до 6 машин. Незважаючи на те, що міська рада планує купити ще дві такі машини, такої кількості є недостатньо для боротьби з порушниками ПДР, зокрема з неправильним паркуванням. Для того, щоб вивільнити центр міста від неправильно запаркованих автівок, які перешкоджають руху, потрібно 12 евакуаторів.

Як повідомляв Львівський портал, із 1 листопада у Львові запрацюють інспектори з паркування. Вони зможуть без присутності водія виписувати штрафи за стоянку на тротуарах, пішохідних переходах, на трамвайних коліях та в інших невстановлених місцях. Також вони будуть евакуйовувати автівки на штрафмайданчик.

Детальніше про те, яким чином інспектори фіксуватимуть порушення, про розмір штрафів, а також про те, що чекає на водіїв на «єврономерах», читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *