ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові викрили шахрайку, що видурила гроші у більш ніж 40 осіб

Олександр Косик

|

У Львові зловмисниця видурила гроші у близько 40 осіб, котрі намагались орендувати житло. Правоохоронці звертаються з проханням зголоситись у Галицький відділ поліції або на оперативну лінію «102» громадян, потерпілих від шахрайських дій жінки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Під час досудового розслідування працівники Галицького відділу поліції встановили, що зловмисниця, 55-річна мешканка Львівщини, разом зі своїми спільницями розміщала неправдиві оголошення про здачу в оренду квартир у Львові.

Ціни оренди житла у цих оголошеннях були суттєво нижчими за ринкові, що приваблювало багатьох клієнтів. При цьому власники квартир, вказаних в оголошеннях, навіть не підозрювали, що їх приміщення хтось пропонує орендувати.

Усі бажаючі зв’язатись з власниками квартир, для того щоб оглянути та орендувати житло, сплачували зловмисниці за інформаційні послуги від 1000 до 1100 гривень. Проте, прийшовши за вказаною адресою, люди з’ясовували, що квартири в оренду не здаються, в інших випадках телефони нібито власників квартир, які орендарям надавала посередниця, виявлялись недійсними або належали іншим людям. Коли ж орендарі намагались забрати свої гроші, це виявлялось неможливим, оскільки зловмисниця не відповідала на їх дзвінки або ж просто міняла номер мобільного.

У такий спосіб «підприємець» видурила гроші у більше ніж сорока осіб, котрі мали намір орендувати житло у Львові.

Правоохоронці повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав), ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *