ОСТАННІ НОВИНИ

Опалювальний сезон на Львівщині може призупинитись через борги тепловиків

Юлія Шпак

|

Станом на перше січня 2018 року теплопостачальні організації Львівської області заборгували ПАТ «Львівгаз» 79,5 млн грн. за послуги з розподілу природного газу. Якщо найближчим часом теплоенергетики не розпочнуть процес погашення боргів, «Львівгаз» не зможе гарантувати безпечне транспортування блакитного палива. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Львівгазу».

 

До п’ятірки найбільших боржників входять підприємства «Львівтеплоенеpго» – 46,9 млн грн, «Залізничнетеплоенерго» – 11,5 млн грн, «Червоноградтеплокомуненерго» – 8,9 млн грн, «Дрогобичтеплоенерго» – 5,1 млн грн та «Бориславтеплоенерго» – 3,4 млн грн.

Компанії «Львівгаз» не вдалось досягти домовленостей про розтермінування боргу та часткову оплату. Ігноруючи свої зобов’язання щодо оплати послуг за транспортування газу, тепловики роблять заручниками своїх споживачів. Адже, через борги підприємств, мешканці міст можуть залишитись без гарячої води та тепла посеред зими.

«Ми розуміємо, що у тепловиків сьогодні є значні фінансові проблеми. Однак, наше підприємство також повинне виконувати свої зобов’язання. Ми неодноразово зверталися до підприємств теплоенергетики інформуючи про необхідність погасити борги в найкоротші терміни, котрі вони лише накопичують. Керівництву підприємств було запропоновано підписати договір на реструктуризацію боргу та подати графіки його погашення. Такий крок дозволив би тепловикам виплачувати накопичену заборгованість  поступово та уникнути припинення розподілу природного газу на обєкти споживача», – зазначає Голова Правління ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович.

Оскільки тариф на розподіл газу є єдиним джерелом надходження коштів до компанії, через мільйонні борги тепловиків у ПАТ «Львівгаз» виникають проблеми із фінансуванням ремонтних робіт та їх виконанням у повному обсязі, сплатою податків та виплатою заробітної платні працівникам.

Відповідно до Кодексу газорозподільних систем оператор ГРМ зобов’язаний  припинити розподіл природного газу на об’єкти споживача до повного погашення заборгованості.  Тому, ПАТ «Львівгаз» звертає увагу керівників теплопостачальних підприємств, що необхідно погасити заборгованість за послуги розподілу природного газу аби без проблем продовжити опалювальний сезон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *