ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія працює над створенням ще двох центрів для осіб з особливими потребами

Олександр Косик

|

У Львові розвивають мережу центрів денного перебування осіб з особливими потребами, щоб забезпечити для них можливість вести активний спосіб життя у супроводі фахівців. В березні цього року такий осередок-філія ЛМЦР «Джерело» запрацював на вулиці Дністерській, 12, а з початку наступного року – запрацює на вул. Кирилівській, 3а. Також в наступному році місто планує відкрити такий центр на вул. Роксоляни, 23. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«В цьому році місто виділило 370 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для створення центру денного перебування осіб з особливими потребами – молоді, старших 18 років, на Левандівці. Ми беремо в оренду приміщення на Роксоляни, 23, і можливо частково розпочнемо ремонтні роботи вже в цьому році, якщо встигнемо пройти всі експертизи. Це буде майстерня, різні реабілітаційні заняття. Плануємо створювати такі центри в кожному районі. Перший ми відкрили на Дністерській, наступний на початку року будемо відкривати на Кирилівській, і на Роксоляни – вже буде третій. Це філії «Джерела», які наближені до самого споживача, до клієнта», – розповіла начальник управління соціального захисту ЛМР Наталія Демкович.

Нагадаємо, цього року управління соціального захисту ЛМР спільно з навчально-реабілітаційним центром «Джерело» відкрили центр денного перебування для осіб з особливими потребами, віком від 30 років на вул. Дністерській, 12. А вже до 2020 року у Львові планують створити такі  Центри у кожному районі міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *