ОСТАННІ НОВИНИ

Екологічний стан полігонів, право власності на замки, «крапка» у питанні створення військового ліцею. Чого чекати від завтрашньої сесії ЛОР?

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради завтра, 19 вересня, повернуться до роботи після літніх канікул і зберуться на XI чергову сесію. У порядку денному 54 питання, серед них оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини, заслуховування інформації про стан полігонів області, а також виділення приміщення під військовий ліцей у Червонограді. Про це повідомляє Львівський портал.

«Це перше засідання після літа, тому, вважаю, що буде дуже багато загальнополітичних речей, обговорюватимемо враження від тих подій, які сталися останнім часом. Думаю, матимемо багато депутатських запитів та звернень», – каже у коментарі Львівському порталу перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.

За його словами, зокрема, завтра депутати розглянуть  кілька технічних змін до обласних програм та показників обласного бюджету.

«Мусимо також завершити справу із передачею приміщень колишньої червоноградської школи-інтернату на баланс Національної академії сухопутних військ для створення там військового ліцею. Тобто, маємо вже прийняти кінцеве рішення і передати військовим це майно, де вони облаштують ліцей», – каже Андрій Білоус.

У порядку денному також є кілька питань, які стосуються діяльності комунальних закладів. Зокрема, питання «Про ліквідацію державного закладу «Дорожня станція переливання крові ДТГО «Львівська залізниця».

Також є питання щодо оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини.

«Йдеться про замки Львівщини. І Підгорецький, і Олеський, і низка інших об’єктів нерухомості є «безхозні»: ні держава, ні місцеві органи влади не оформлювали свідоцтво про власність і не було зрозуміло, хто за них має відповідати. Ми вирішили взяти на себе відповідальність та оформити право власності на ці об’єкти, щоби в подальшому передати їх у користування Львівській картинній галереї. Далі будемо думати, адже держава навіть не хотіла виділяти кошти на оформлення документації. Якщо ж буде така пропозиція Мінкульту, то ми можемо їх передати у державну власність», – зазначив перший заступник голови Львівської обласної ради.

Серед іншого – затвердження нових меж міста Великі Мости Сокальського району.

«Там трішки розширюються межі цього населеного пункту», – додав Андрій Білоус.

Окрім цього, також депутати прийматимуть рішення про припинення комунального закладу Львівської обласної ради «Верхньосиньовидненська загальноосвітня школа-інтернат І – ІІ ступенів «Надія».

«Натомість хочемо створити на його базі дитячий заклад оздоровлення та відпочинку. Оскільки інтернат вже не має перспективи розвиватися, тому що там суттєво зменшилася кількість дітей, і досить дорого коштує утримання цього закладу, ми вирішили реорганізувати його під дитячий табір, який зможе приймати дітей з цілої  України на відпочинок…», – зазначив Андрій Білоус.

У екологічному блоці два питання: заслуховування інформації щодо стану полігонів твердих побутових відходів у Львівській області, а також  щодо контролю за забрудненням ґрунтів сільськогосподарських угідь пестицидами та агрохімікатами.

«Я думаю, що на екологічних питаннях завтра, напевно, вичерпається порядок денний. Загалом у порядку денному є 54 питання, сподіваюся, 30-35 питань розглянемо. Решту, очевидно, розглядатимемо вже на наступному засіданні у жовтні», – підсумував перший заступник голови облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *