ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – День пам’яті жертв політичних репресій

|

Сьогодні, 21 травня, Україна відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

День пам’яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам’ятний день в Україні, який відзначають у третю неділю травня.

«Сьогодні вшановуємо пам’ять вбитих та закатованих українців – жертв політичного терору радянської влади. В жорна безжальної репресивної машини потрапили сотні тисяч людей. Майже в кожній українській родині можна знайти відбитки тих страшних подій. Ці рани не загоюються ніколи. Ми, нащадки, маємо зробити все, щоб Україна XXI століття була вільною та мирною.

На жаль, українські громадяни сьогодні теж знаходяться за ґратами у Російській Федерації за політичними мотивами. Ми – з вами!», – написав прем’єр-міністр Володимир Гройсман на свой сторінці у Facebook.

Також за інформацією прес-служби Львівської ОДА, сьогодні, 21 травня, о 14.00 год біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів (пл. Шашкевича) відбудеться відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій.

У програмі заходів – покладання квітів та лампадок до підніжжя пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів, екуменічна панахида та громадське віче.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *