ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО поранили чотирьох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1

Луганський напрямок

Вже після заходу сонця окупанти почали серію потужних обстрілів Станиці Луганської із застосування мінометів та бронетехніки. Внаслідок агресивних дій противника пошкоджено магістральну лінію електропостачання, 12 тисяч людей залишилися без світла, води та зв’язку. Місце пошкодження перебуває у небезпечній зоні, проте там вже працюють фахівці-ремонтники – українська влада оперативно докладає зусиль для полагодження інфраструктури.

Другою гарячою точкою минулої доби було Кримське, де окупанти тричі відкривали вогонь зі 122-мм артилерії. Всі обстріли відбулися в темну пору доби, загалом було випущено понад 70 снарядів.

Низка ворожих провокацій відбулася і на інших ділянках фронту – у Сизому, Золотому та Попасній.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння. Переважна частина ворожих обстрілів минулої доби відбулася у другій половині дня.

Окупанти порушують режим тиші по всій лінії розмежування, за винятком ділянки фронту південніше Горлівки – північніше Ясинуватої. Особливо потужні обстріли українських позицій сталися на світлодарській дузі, під Зайцевим, в авдіївській промзоні, на ділянці фронту Авдіївка – Піски. Окрім масового використанням мінометів, ворог залучив гармати і танки.

Під час нічного обстрілу Авдіївки бойовики пошкодили два приватні житлові будинки. За попередньою інформацією, їх мешканці не постраждали.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, переважно з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора постраждало 2 цивільних: у Широкиному ворожий снайпер застрелив волонтера, і поранено чоловіка на КПВВ «Мар’їнка».

Внаслідок щедрого постачання боєприпасів з РФ окупанти продовжують масовані обстріли українських позицій з важкого озброєння.

По фронту працюють цілі батареї мінометів та гармат окупантів, розгорнуті у Старомихайлівці, Петровському районі Донецька, Оленівці, Докучаєвську, Комінтерновому, Саханці. Рекордний за тривалістю та потужністю мінометний обстріл з боку НЗФ вчора вранці відбувся в Широкиному. Протягом 2 годин по наших позиціях було випущено понад 180 мін.

Спокійних ділянок на фронті немає: обстріли фіксуються практично біля кожного населеного пункту та важливої позиції сил АТО на лінії розмежування.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 17 – з важкого озброєння (міномети калібром 82 та 120 мм, 152-мм гармати).ї

Фото: РНБО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *