ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили клініку психіатрії для військовослужбовців

|

У Львові на базі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону відбулося відкриття нової клініки психіатрії. Урочисте відкриття клініки відбулося сьогодні, 15 червня, передає кореспондент Львівського порталу.

клініка психіатрії1

Для розміщення клініки повністю було реконструйовано приміщення на території військового містечка Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. Головний психіатри Міністерства оборони Олег Друзь у цьому клінічному центрі багато років не було відділу психіатрії, тому його відновлення зараз є дуже великим кроком.

«З 2014 року ми зіткнулися з такою проблемою як адаптаційне порушення у військовослужбовців, серед яких гостра реакція на стрес, посттравматичні стресові розлади. Тому виникла потреба створення механізмів по реабілітації військовослужбовців. На сьогодні такі механізми вже є відпрацьовані. Ми дуже задоволені, що сьогодні відкривається клініка психіатрії у війському госпіталі Західного регіону. Це великий регіон, військові частини якого активно беруть участь у зоні АТО. Пройшло більше 10 років як тут скоротили клініку психіатрії, але спільними зусиллями ми розробили штати, набрали фахівців, які зможуть в повному обсязі надавати психіатричну допомогу», – розповів Олег Друзь.

клініка психіатрії

Настоятель храму святих апостолів Петра і Павла, військовий капелан УГКЦ о. Степан Сус також вважає, що відновлення цієї клініки стане хорошою підтримкою для потребуючих військових.

«Церква намагається допомогти віськовослужбовцям якось залікувати свої рани силою Божої благодаті і ласки, але деколи є настільки складні обставини, що потрібне добре, хороше медичне втручання. За останні два роки відчувався брак хороших місць, куди можна було рекомендувати сім’ям військових чи безпосередньо бійцям звернутися за психологічною чи психіатричною допомогою. Приємно, що зараз наші воїни зможуть мати хорошу підтримку», – вважає о. Степан.

клініка психіатрії2

клініка психіатрії3

Реконструйоване приміщення обладнане з урахуванням вимог до медичних об’єктів цієї категорії. Зокрема, об лаштовані палати для 50 пацієнтів, обладнаний цілодобовий пост чергової медсестри, процедурний кабінет, кабінет старшої медичної сестри, тощо. Ц повному обсязі укомплектовані посади середнього та молодшого медичного персоналу.

Амбулаторний прийон хворих відбуватиметься в спеціалізованому кабінеті клініки амбулаторно-поліклінічної допомоги. Пацієнти оглядатимуться лікарем-психіатром з призначенням відповідного лікування.

клініка психіатрії6

Начальник клініки психіатрії ВМКЦ ЗР Олена Родзоняк запевнила, що спеціалісти клініки робитимуть все можливе, щоб допомогти своїм пацієнтам.

«Для нас це визначна подія, бо ми несемо відповідальність за інших пацієнтів. Ми хочемо надавати їм якомога кращу медичну допомогу з психіатричного боку і сподіваємося,  що з відкриттям цієї клініки ми зможемо всю цю допомогу вдосконалити, зробити якнайкраще для наших пацієнтів, щоб вони змогли повернутися до нормального життя і бути повноцінними громадянами нашої країни», – сказала Олена Родзоняк.

клініка психіатрії5

клініка психіатрії4

Як зазначили медики, створення такого стаціонару дозволить проводити комплекс спеціальних заходів, спрямованих на обстеження стану психічного здоров’я військовослужбовців на підставах та в порядку, передбачених Законом України «Про психіатричну допомогу», профілактику, діагностику, лікування, реабілітацію та експертизу військовослужбовців.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *