ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шукають найкращу ідею для питних фонтанів

|

Управління архітектури Львівської міської ради оголошує закритий бліц-конкурс архітектурних, дизайнерських та ландшафтних проектів на визначення найкращої ідеї щодо зовнішнього вигляду питних фонтанів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

фонтан

Конкурс охоплює територію центральної частини міста, зокрема визначені місця на пл.Ринок, пл.Музейній, пл.Галицькій, пл.Марійській, пл.І.Підкови та просп.Свободи.

Ідея повинна:

  1. Врахувати особливості сформованого історико-архітектурного, ландшафтного простору.
  2. Забезпечити доступність до фонтанів маломобільних груп населення, дітей та людей з особливими потребами, із врахуванням зовнішнього вигляду та місця розміщення.
  3. Забезпечити доступність до фонтанів спецтранспорту для їх обслуговування.

Загальні вимоги:

  1. При пошуку ідеї необхідно врахувати особливості сформованого на сьогодні простору навколо кожного із місць встановлення фонтану (будинки, малі архітектурні форми, твори монументального та монументально-декоративного мистецтва тощо).
  2. Проектант своєю ідеєю, повинен створити цілісний простір, який композиційно має влитись у навколишнє середовище.
  3. Проектні рішення повинні враховувати історичний контекст конкурсних ділянок, а також історичну цінність забудови, наявність пам‘яток архітектури, вимоги до проектування в межах історичного ареалу міста, а також складені умови проектування в сформованій щільній історичній забудові.
  4. Проектант своїм рішенням повинен забезпечити збереження, відповідно до вимог нормативних документів, необхідних відстаней для безперешкодного транспортно-пішохідного руху біля фонтанів.

Вимоги до зовнішнього вигляду:

  1. Зовнішній вигляд фонтану першочергово повинен забезпечувати зручність у користуванні та можливість використання невеликої за розмірами тари (пляшки, стаканчики).
  2. Матеріали – природні (камінь, мармур, граніт тощо), з можливістю використання традиційних технік (ковальство, литво тощо).
  3. Сама конструкція повинна бути стійкою до погодних умов, механічних чинників, зручною у догляді та обслуговуванні (огляд, заміна фільтрів).

Вимоги до проекту:

  1. Проектом в частині благоустрою передбачити місця для відпочинку, а також урни для сміття.
  2. При проектуванні необхідно враховувати рух велосипедів і передбачити велостоянки.
  3. При проектуванні забезпечити можливість водовідведення, врахувавши необхідний ухил.
  4. При проектуванні, зокрема за адресою на просп.Свободи, врахувати питання проведення капітального ремонту фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім.С.Крушельницької.
  5. Передбачити розміщення вказівників.
  6. Проект має відповідати принципам сталого розвитку міста: існуючі зелені насадження на ділянці (пл.Марійська) чи поблизу мають бути максимально збережені та враховані під час проектування, у випадку можливості їх збереження.

Кінцевий термін прийому конкурсних проектів – 30 вересня 2015 року, 17.00 год. Засідання журі конкурсу відбуватимуться у період з 5 до 8 жовтня, де 8 жовтня є днем прийняття рішення, яке повинні оголосити упродовж 2 тижнів.

Подальшу інформацію можна отримати за тел.: +38 032 297 59 74, +38 032 297 59 83, www.city-adm.lviv.ua, [email protected].

Детальніше про критерії відбору учасників, умови конкурсу, процедуру, нагороди тощо – за посиланням: https://drive.google.com/folderview?id=0Bw61aNtKgIvaflVOMGVVX1o1SFJQNFhfenJCQWFKV1FFYUFuMFBmTVcwX0NMUFZTM2VGb00&usp=sharing.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *