ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на «Єврейські дні у Ратуші»

|

З 28 липня до 10 серпня у Львові відбудеться серія лекцій, дискусій та бесід під спільною назвою «Єврейські дні у Ратуші: спільна спадщина та відповідальність». Дослідники та практики з України, Польщі, Сполучених Штатів Америки розкажуть про історію та культуру євреїв у Львові, в Галичині, в Україні і загалом – у Східній Європі. Про це Львівському порталу повідомили організатори проекту.

11755712_908342032537504_6840987366025750549_n

Також під час «Єврейських днів у Ратуші» презентують ініціативу створення меморіальних та освітніх просторів у історичному єврейському кварталі «Простір Синагог». Локація – ресторан «Ратуша». Вхід на всі події – вільний!

Серія освітніх подій та дискусій «Єврейські дні у Ратуші» запрошує до обговорення вибраних тем та питань, які стосуються історії та культури євреїв у Східній та Центральній Європі, а також ширше того, як ми розуміємо спадщину, історію міста та діалог у суспільстві. Розмови та лекції торкнуться питань про те, кому належить спадщина і хто несе відповідальність за її збереження? Чи є історія окремої спільноти важливою для розуміння історії цілого міста? Чому уявлення про єврейську історію в Україні часто базується на міфах та які вигадки про минуле є поширеними саме у Львові? І на завершення, що це означає для формування сучасного відкритого суспільства в Україні?

Ця серія подій повязана з ініціативою «Простір Синагог: єврейська історія, спільна спадщина та відповідальність», який стартував у нашому місті 15 липня – виставкою американського фотографа Джейсона Франциско «Золота Роза». «Простір Синагог» – це ініціатива, спрямована на вшанування історії євреїв у Львові, усвідомлення трагедії Голокосту, спільного минулого та спадщини, творення нових меморіально-освітніх просторів у місті. Першим етапом втілення проекту є консервація вцілілих залишків синагоги «Золота Роза», ознакування місця Бейт Гамідрашу (навчального дому), що знаходився поруч, та створення меморіальної інсталяції «Увіковічнення». Осмислення цих місць є частиною ширшого суспільного діалогу – і з минулим, і між сучасниками.

Фото: організаторів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *