ОСТАННІ НОВИНИ

Відзавтра українці зможуть отримувати адмінпослуги через пошту

|

З 1 листопада 2013 року громадяни України мають можливість отримати адміністративні послуги, які надає Державна реєстраційна служба України, в будь-якому поштовому відділенні по всій території України. Про це на прес-конференції повідомив голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона, передає кореспондент УНН.

Зокрема, за його словами, українці за допомогою поштових відділень зможуть здійснювати державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, проставляти апостеля на офіційних документах та отримувати витяги з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Зокрема, за його словами, людина буде приходити до поштового відділення з паспортом та документами, які вона хоче надати до Укрдржреєстру, отримає бланк звернення до служби (або може роздрукувати бланк із сайту служби) та визначити у ньому, яким чином хоче отримати відповідь та документи від реєстраційної служби.

Окрім цього, за словами чиновника, вартість послуг служби буде безкоштовною, проте українці платитимуть виключно за поштові послуги, які є наявні у її прайсі.

Проте Д.Ворона порекомендував українцям все ж таки користуватися кур’єрською службою пошти або надсилати замовні листи.

Термін надання послуг, за його словами, збільшився лише на 4 дні, включаючи поштові пересилання.

“Ми навчили 20 тис. працівників пошти у 13 тис. відділень, з яких 10 тис. відділень знаходяться у сільській місцевості. Ці працівники зможуть наблизити надання послуг для людей. Окрім цього зазначу, що послуги Укрдержреєстру надаються лише у 2 тис. відділень і ті 13 тис. додатково залучених відділень розширять нашу кількість відділень щодо надання адмінпослуг у 7 разів”, – сказав він.

За словами Д.Ворони, заявники зможуть дізнатись, чи дійшли документи до реєстраційної служби на сайті установи, а з березня 2014 року планується ввести СМС-інформування громадян щодо отримання документів реєстраційною службою.

Таким чином, за його словами, 25-30 тис. українців щодня звертатимуться в Держслужбу за допомогою поштових відділень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *