ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко доручив губернаторам створити робочі групи з організації виборів

|

Президент Віктор Ющенко доручив головам обласних державних адміністрацій і голові Ради Міністрів Криму організувати робочі групи зі сприяння організації позачергових виборів Верховної Ради. Про це заявив Ющенко, відкриваючи нараду з губернаторами, передають «Українські новини».

Також Ющенко доручив губернаторам створити рівні умови для участі у виборах всіх політичних партій і виборчих блоків, сприяти роботі виборчих комісій, засобів масової інформації, громадських організацій, спостерігачів.

Ющенко також доручив забезпечити повноцінне матеріально-технічне забезпечення виборчих комісій включно з належними приміщеннями, необхідною технікою, транспортом і зв’язком. «Ця організаційна частина підготовки лежить повністю на обласних адміністраціях. Це ваша функція», – заявив Ющенко.

Президент підкреслив необхідність невідкладної підготовки повних і достовірних списків виборців і створення умов для їх своєчасного уточнення у разі потреби.

Ющенко також зазначив, що, не дивлячись на проведення позачергових виборів Ради, повинне бути повністю забезпечене фінансування соціальних програм. «Ви не повинні дати можливість тлумачити які-небудь неприємності в соціальній сфері як брак коштів через вибори», – заявив Президент.

Як повідомлялося, Ющенко і прем’єр-міністр Віктор Янукович у результаті переговорів 4 травня домовилися про проведення позачергових виборів Ради. Указом від 26 квітня Ющенко визнав свій указ про розпуск Ради від 2 квітня таким, що втратив силу, знов достроково припинив повноваження Ради 5-го скликання і призначив позачергові вибори на 24 червня, повідомляє proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *