ОСТАННІ НОВИНИ

Богатирьова хоче переобрати і Ющенка, і Раду

|

Координатор парламентсько-урядової коаліції, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає єдиним виходом з нинішньої кризи одночасне проведення перевиборів Верховної ради та Президента. Про це йдеться у заяві Богатирьової, текст якої є у розпорядженні «proUA».

«Ультимативна вимога Президента дострокових виборів Ради є неконституційною, несправедливою і неморальною. В таких умовах має прийматись єдине політичне рішення – перевибори народних депутатів і Президента», – говориться у заяві.

«Інше, за ініціативою самого Ющенко, нагнітає національну політичну кризу і неминуче сформує паралельні інститути управління державою. Буде втрачений конституційний принцип єдності української влади, що захищає народний суверенітет», – йдеться у заяві.

Богатирьова наголосила, що вдруге, за часи незалежності, Президент вимагає дострокових виборів «як способу перерозподілу політичної влади». «Відмінність від того дев’яносто четвертого одна, але суттєва: сам Президент переобиратись достроково не бажає», – говориться у заяві.

При цьому Богатирьова зазначила, що Україна «не можемо вдруге наступити на важкі дубові українські граблі і знехтувати Конституцією, виконуючи незаконний указ Президента». «Ми, як політична сила, що взяла на себе відповідальність за владу в Україні, зобов’язані і будемо відстоювати до кінця принцип непорушності конституційного ладу і верховенства Конституції», – говориться у заяві.

Богатирьова закликала «спільними зусиллями політиків і української громади демократичними способами чинити тиск на Президента і зобов’язати його вернутись в поле Конституції». «Саме політики, лідери держави, а не Конституційний Суд, мають взяти відповідальність на себе за вихід із кризи, що пожирає наші надії на стабільність і європейськість. Рішення Конституційного Суду має стати тільки свідченням, що Конституція непорушна, її верховенство беззаперечне, а влада народу є первинною, єдиною і невідчужуваною та не може бути узурпована ні під якими гаслами демократії», – зазначила Богатирьова.

«План компромісу відомий: сторони оголошують, що вони готові в межах національного інтересу йти на максимально глибокий діалог про державу, владу і людину. Ми готові. Президент – ні. Це і є моментом істини в розумінні ціни демократії в Україні», – наголосила Богатирьова.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Віктор Янукович вважаєдеструктивними будь-які пропозиції щодо дострокових президентських виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *