ОСТАННІ НОВИНИ

Руслана засуджує політичну зраду і підтримує Президента

|

Народний депутат України від фракції „Наша Україна”, співачка Руслана Лижичко засуджує застосування в політиці зради, підкупу і шантажу. У своїй заяві з приводу подій в парламенті нардеп наголосила, що діятиме на підставі рішень Президента та фракції. „Я думаю, що всі люди, які вважають себе командою Віктора Ющенка, повинні діяти разом, щоб не допустити повернення авторитаризму, чого прагнуть окремі політики”, – йдеться у заяві Руслани.

„Я довго утримувалась від заяв, що стосуються теперішньої непростої ситуації у політичному житті країни, бо вважала недоцільним здійснювати ситуативні коментарі. Не хотіла бентежити і без того непрості процеси консультацій та переговорів. Але зараз для України настав надзвичайно відповідальний час, коли під загрозою може опинитися демократичний розвиток, і саме в цей час ми знову маємо довести своє право на демократію. Для мене майбутній курс України може бути тільки демократичний, і ніякий інший.

Саме тому я засуджую застосування в політиці зради, підкупу і шантажу. Переконана, що політика закінчується там, де починаються такі методи боротьби. Окремі політики захопилися змаганням за владу, як комп’ютерною грою, і, здається, втратили відчуття реальності. Однак я знаю, що такі цінності як чесність, свобода і добропорядність є цілком справжніми, а не ідеальними, якщо жити і діяти згідно з ними.

Я відчула силу демократії після Помаранчевої революції, і мені страшно подумати, що я можу прокинутись в державі, де б’ють журналістів, “давлять” бізнесменів і постійно продаються один одному. Переконана, що демократичні зміни відчули у всіх куточках країни, але усвідомили, можливо, не всі.

Сьогодні, напевно, як ніколи, нашому Президенту потрібна наша підтримка. Підтримка його прагнення відвернути загрозу демократичним перетворенням в Україні, прагнення розв’язати політичну кризу. Тому я буду діяти на підставі рішень Президента та фракції. Я думаю, що всі люди, які вважають себе командою Віктора Ющенка, повинні діяти разом, щоб не допустити повернення авторитаризму, чого прагнуть окремі політики.

Я підтримую тільки ту ідеологію, яка побудована на чесності та принциповості. Вважаю, що так думає більшість людей мого покоління. У мене достатньо підстав для такого висновку, адже за останні роки я проїхала тисячі кілометрів дорогами України і провела сотні годин у спілкуванні з нашими співгромадянами в усіх регіонах. Я виступаю за той розвиток, при якому Україна буде втілювати свій потенціал та набуде рівноцінного партнерства з будь-ким у світі. Україна може розв’язати будь-яку проблему державного рівня, будь-яку “енергетичну кризу”, оскільки в нас достатньо власної енергії, яка вже одного разу запалила Майдан.

Тому я ніколи не підтримуватиму ідеології, побудованої на зраді, підкупі та політичних маніпуляціях. Ми всі чудово знаємо, хто штучно ділив нашу Батьківщину, провокував статус регіональної мови, принижуючи цим не тільки державну мову, а й співгромадян. Ми знаємо, хто намагається завадити нашій країні стати рівною серед рівних в європейській демократичній спільноті. Ці люди не мають жодного морального права керувати країною. Не можна допустити повернення минулого”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *