ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики розділили жінці нерухомі пальці руки, які за 30 років зрослися

Маркіян Рой

|

Львівські хірурги під час операції прооперували 49-річній жінці нерухомі пальці рук.  Після складної операції та тривалої реабілітації, львів’янка зможе рухати пальцями. Про це повідомили в пресслужбі Першого ТМО.

Леся Бучацька зі Львова. В дитинстві вона сильно травмувала обидві кисті внаслідок падіння. В 17 років, аби виправити наслідки травми, Лесю прооперували. Утім втручання було невдалим, і безіменні та середні пальці обох її рук заклякли. Через те, що жінка зовсім не могла рухати пальцями протягом 30 років, вони зрослися.

Жінці діагностували Лесі синдром Ерлеса Данлоса, тобто аномалія розвитку сполучної тканини.

«Внаслідок перенесеної травми у пацієнтки розвинувся та сформувався важкий дефект обидвох кистей. Рубці на долонях знерухомили 3-ті та 4-ті фаланги і з часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися. Сучасні методики дозволяють виправити цю ваду», – йдеться в повідомленні.

Хірурги Лікарні Святого Пантелеймона зробили 49-річній Лесі Бучацькій складну операцію на одній з рук. Вони звільнили м’які тканини її пальців від рубців та спайок, а далі закрили ним дефект клаптем м’якої тканини пацієнтки, який взяли з її променевої судини. Операція тривала шість годин та пройшла успішно.

Надалі на Лесю Бучацьку чекає тривала реабілітація, щоб розпрацювати атрофовані м’язи та сухожилля. Також за місяць їй проведуть таку ж операцію на іншій кисті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *