ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики відновлюють обличчя мешканці Херсонщини, яка потрапила під обстріл

Маркіян Рой

|

Львівські медики відновлюють обличчя 63-річній мешканці Херсонщини, в яку вистрілили окупанти. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Пацієнтка – 63-річна Ірина Слінькова із села Кардашинка на Херсонщині. Жінка тричі постраждала внаслідок російського вторгнення. Вперше, коли ворог окупував її село. Вдруге, коли підірвав Каховську ГЕС і вода поглинула її дім. Втретє, коли українські рятувальники евакуювали жінку човном, а росіяни відкрили по них вогонь та поцілили просто в обличчя пані Ірини. Вона миттю втратила око. Також куля зачепила м’які тканини та потрощила кістки у носі і під очницею.

Рятувальникам вдалося вивезли поранену, а миколаївські лікарі провели необхідні для збереження життя операції та встановили пластину в пошкоджену частину обличчя. Та пані Ірині хотілося знову бути красивою. Тож її друзі порадили звернутися за допомогою у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ.

У Центрі жінці провели необхідні обстеження та вибудували стратегію відновлення обличчя. Під час першого етапу лікування вирішили розв’язати не так косметичну, як фізичну проблему. У жінки ускладнене дихання, оскільки післяопераційний рубець тисне на носову перетинку. Аби усунути цю проблему, лікарі провели пацієнтці ліпофілінг.

«Ми взяли власні жирові клітини пацієнтки, обробили їх і заповнили дефіцит об’єму тканин обличчя в поєднанні з полінуклеотидами внутрішньошкірно, а потім провели шліфування рубця», – каже завідувач відділення пластичної хірургії центру НЕЗЛАМНІ Дмитро Січненко.

Зараз пані Ірина відновлюється після операції. Попереду на жінку чекає ще кілька процедур зі шліфування шрамів та протезування ока.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *