ОСТАННІ НОВИНИ

Україна уразила ще два російські кораблі

Наталя Дуляба

|

Під час атаки 24 березня українські військові уразили в Криму ще два російські судна: розвідувальний корабель «Іван Хурс» та великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський». Про це Львівському порталу повідомили у Військово-морських Силах.

«За уточненою інформацією 24 березня, крім великих десантних кораблів “Ямал” і “Азов”, Сили оборони України успішно уразили розвідувальний корабель “Іван Хурс” та ВДК “Костянтин Ольшанський”», – йдеться у повідомленні.

Згодом в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ уточнили, що «Івана Хурса» та «Костянтина Ольшанського» не вдалося знищити, однак завдяки отриманим пошкодженням вони виведені з ладу.

Зауважимо, що великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» росіяни вкрали у ВМС України після окупації Криму.

Нагадаємо, вранці 24 березня у ЗСУ офіційно повідомили про ураження великих десантних кораблів «Ямал» і «Азов», центру зв’язку Чорноморського флоту Росії, а також ще кількох об’єктів інфраструктури ворожого флоту у Севастополі.

Згодом у ГУР заявляли, що пошкодження, які отримав великий десантний корабель «Ямал», є критичними.

Додамо,  що загалом українські військові вивели з ладу вже третину Чорноморського флоту РФ.

Останній уражений Україною російський корабель – «Сєрґєй Котов», який є одним із найсучасніших у РФ. Його успішно атакували в ніч на 5 березня біля Керченської протоки. Тоді на судні загинули семеро окупантів, ще 27 дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *