ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО розглядають варіант збиття російських ракет біля своїх кордонів

Маркіян Рой

|

У МЗС Польщі заявили, що у НАТО розглядають варіант збиття російських ракет, коли вони летять у бік території Північноатлантичного альянсу. Про це сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна, повідомляє Європейська правда.

Шейна зауважив, що порушення повітряного простору Польщі російською ракетою цими вихідними було перевіркою міцності оборони та пильності польських Збройних сил. За його словами, РФ не хотіла нічого провокувати, адже росіяни знали, що якщо ракета просунеться далі вглиб Польщі, її зіб’ють.

Він розповів, що у НАТО розглядають можливість збиття російських ракет.

«У НАТО аналізують різні концепції, зокрема, що такі ракети слід збивати, коли вони вже дуже близько до кордону НАТО – але це мало б відбуватися за згодою української сторони і з урахуванням міжнародних наслідків. Тоді ракети НАТО вражали б російські ракети за межами території дії Договору (Альянсу. – Ред.)», – сказав Шейна.

Він наголосив, що агресор не повинен нав’язувати Альянсу якісь правила.

«Він повинен звикнути до того, що сторона НАТО, сторона демократичних держав, ЄС почне задавати певний тон, коли йдеться про вирішення конфлікту в Україні», – сказав Шейна.

«Ми дуже серйозно ставимося до погроз Путіна. Він показав, що здатен на все. Наразі, окрім сотень тисяч поранених і вбитих з обох сторін, він домігся того, що Швеція і Фінляндія приєдналися до НАТО. У липні відбудеться черговий саміт НАТО. Ми маємо консолідацію країн ЄС, відновлення Веймарського трикутника», – додав Шейна.

Уночі та зранку 24 березня російсько-окупаційні війська вкотре завдали ударів по Україні. Сили протиповітряної оборони збили 18 із 29 ракет, а також 25 із 28 ударних безпілотників типу Shahed. На Львівщині було кілька влучань по об’єкту інфраструктури.

Під час цієї атаки одна з крилатих ракет рф порушила повітряний простір Польщі. Ракета ввійшла в польський простір поблизу міста Осердов (Люблінське воєводство) і пробула там 39 секунд. Варшава підіймала в повітря військову авіацію, але не збила ворожу ціль.

Начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Вєслав Кукула заявив, що інцидент із потраплянням російської ракети в повітряний простір Польщі напередодні був «значною мірою навмисною дією».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *