ОСТАННІ НОВИНИ

Створено туристичний маршрут “Франковими місцями Львова”

|

Туристичний маршрут “Франковими місцями у Львові” підготували до 150-річчя з дня народження Івана Франка методисти Інформаційно-методичного Центруосвіти Аліса Васільєва та Ольга Артеменко, повідомляє прес-служба міської ради з посиланням на Як відділ туризму Львівської міської ради.

До маршруту увійшли львівські будівлі, пов ’ язані зі студентськими та дорослими роками видатного вченого, письменника, громадського та політичного діяча. У травні львівські школярі разом з А. Васильєвою вже здійснили екскурсію цими місцями. Екскурсія розрахована на півтори-дві години. З вересня цього року екскурсії для школярів, а також для усіх бажаючих будуть продовжені.

Львівські будівлі, пов’язані з життям Івана Франка:

– вулиця Грушевського,4 (один із корпусів Львівського університету)

– вулиця Глинянська,13 (тепер вул. Д.Донцова) – перша львівська адреса Івана Франка

– площа Галицька,7 (будинок не зберігся).

– вул. Скарбковська,27 (тепер – вул. Лесі Українки). Помешкання Михайла Павлика, у якому зупинявся І.Франко

– вул. Личаківська, 18, Помешкання Михайла Павлика

– площа Бенедиктинська,1 (пл. Вічева);

– вул. С.Баторія,5 ( вул. Князя Романа) – приміщення суду і тюрми, в якій перебував І.Франко, на будинку – встановлена художньо-меморіальна дошка

– вул. Кляйновска ( тепер вул. Каменярів) – у 1978 р. на будинку відкрито горельєфну композицію з написом: “В цьому будинку жив з 1878 до 1879 року великий український письменник, учений та громадський діяч Іван Якович Франко”.

– вул. Галицька,6

– вул. Вірменська,29

– вул. Ліндего,3 (тепер вул. Ф.Ліста)

– вул. Голембя,9 ( вул. Л.Глібова).

– вул. Стрийська,6

– вул. Зиблікевича,10 (вул. І.Франка,32) тут народилися діти поета – сини Тарас, Петро та донька Анна. Тут Іван Франко приймав друзів – Лесю Українку, Михайла Коцюбинського.

– вул. Стежкова ( сучасна вул. Саксаганського)

– вул. Глибока,7 – будинок не зберігся.

– вул. Кшижова,12 (вул. Ген. Чупринки ) – остання наймана квартира Франків. До маршруту входить також будівля Львівської залізниці, звідки Іван Франко від’їжджав у різних напрямках, а останнім пунктом екскурсії є музей Івана Франка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *