ОСТАННІ НОВИНИ

Трудовий колектив театру ЗахОК розпочав голодування

|

Сьогодні о 14 годині 15 працівників театру ЗахОК розпочали голодування у наметовому містечку біля театру, оскільки в самому театрі голодувати їм не дозволив директор. «Працівники театру вимагають від Міноборони України надати письмові гарантії про передачу у триденний термін театру на баланс Мінкультури як закладу культури із відповідним штатом, штатним розписом та цілісним майновим комплексом. Якщо цієї вимоги не буде виконано, працівники театру поїдуть до Києва і голодуватимуть під Адміністрацією Президента», – повідомили представники колективу театру під час прес-конференції у Драматичному театрі ЗахОК.

Працівники театру також вимагають від Мінкультури і туризму надати колективу театру письмові гарантії про те що, Мінкультури і туризму приймає театр в своє підпорядкування як заклад культури із відповідним штатом, штатним розписом та цілісним майновим комплексом у триденний термін.

Працівники не довіряють листам, які скерувало керівництво ЗахОК відносно призупинення роформування театру і передачі його на баланс Мінкультури, оскільки, за їх словами, вони не мають жодної юридичної сили. «Міноборони нікого не слухає. Є рішення Президента України, в якому сказано, що він не заперечує проти передачі театру на баланс Мінкультури та створення у подальшому в ньому музичного театру із залученням Львівської музичної академії ім. Лисенка.

Нас підтримує російська громада Львова. Частину вистав ми граємо російською мовою. Ми навмисне попросили їх не приходити сюди сьогодні, щоб не допустити політичних спекуляцій на цій темі», – зазначила голова профспілки комітету театру Людмила Савельєва.

Керівник прес-центру Західного оперативного командування полковник Олександр Поронюк зазначив, що керівництво ЗахОК зацікавлено у позитивному вирішенні цього конфлікту: «Ці листи мають силу оскільки в нас навіть людей на посади призначають телеграмами», – зазначив він.

Нагадаємо, що 29 травня, під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим заступник командувача військ ЗОК з гуманітарних питань Віктор Омельченко повідомив, що Драматичний театр Західного оперативного командування до 26 червня цього року передадуть в управління Міністерству культури.

Минулого тижня актори театру звернулися за допомогою до міського голови Львова Андрія Садового. Мер скерував листа до Президента України Віктора Ющенка з проханням терміново особисто втрутитися у ситуацію і посприяти передачі театру до сфери управління Міністерства культури і туризму. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *