ОСТАННІ НОВИНИ

Порушено ще кілька кримінальних справ за фактом порушення виборчого законодавства

|

Інформацію представників міської і обласної прокуратури про стан розслідування кримінальних справ заслухала сьогодні під час засідання Тимчасова контрольна комісія з виявлення порушень виборчого законодавства під керівництвом Михайла Ваврина. Як повідомляє прес-служба облради, депутати обурені результатами і темпами розслідувань, оскільки передали прокуратурі конкретні факти і докази злочинів, але особливих результатів наразі немає.


За повідомленням прокуратури, із 35 кримінальних справ 8 скеровано до суду, дві закрито, решта – у процесі слідства. З часу останнього засідання комісії прокуратура порушила ще 4 кримінальні справи за матеріалами ТКК. На думку присутніх депутатів облради, суд давно би мав винести вирок у більшості справ, відтак, члени комісії звинуватили прокуратуру в затягуванні розкриття справ і незацікавленні покарання винних.


Як заявив Михайло Ваврин, “прокуратура недбало ставиться до розслідування, не відслідковує матеріали, які ми скеровуємо, не володіє фактами в певних справах. Окрім того, ще досі не покарано посадовців податкової чи УМВСУ області, які безпосередньо порушували закон про вибори”.


Депутати підготували проект рішення, який винесуть на наступне засідання сесії облради. Серед іншого вони вимагатимуть від ОДА забезпечити виконання рішень сесії від 23 листопада і 14 грудня про висловлену недовіру деяким керівникам в області і гарантувати непризначення на посади порушників виборчого законодавства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *