ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія хоче „по-доброму” домовитися з власником скандального будівництва у Личаківському парку

|

Питання будівництва житлового будинку в парку “Личаківський” досі залишається відкритим. Обурені черговим продажем землі, вирубкою дерев та спорудженням паркану, жителі з вулиці Цетнерівка вирішили відстояти паркову зону.

Cьогодні з ними поспілкувався заступник міського голови з питань містобудування та землеустрою Василь Лозинський, запропонувавши звернутися до власника ділянки і попросити відмовитися від неї. Такі дії, за його словами, скасують чинний державний акт на право власності на землю.

Депутат обласної ради Лариса Федорів, котра відстоює інтереси мешканців Цетнерівки переконана, що громада проситиме прийняти пропозицію мерії щодо виділення іншої ділянки. “Разом із тим уже винесено на розгляд сесії облради питання затвердження меж парку “Личаківський” і я відстоюватиму це питання до кінця, бо тільки обласна рада має право затверджувати та змінювати його межі, – заявила Лариса Федорів.

Власник ділянки Володимир Карпович, котрий на зустріч із мешканцями привів представників будівельної фірми із якою напередодні уклав договір, погодився на “адекватну” ділянку в іншій частині міста. “До мене поки ніяких пропозицій про надання іншої ділянки не поступало ”, – зауважив він. А у відповідь на запитання хто ж відповідатиме за зрізані дерева, пан Карпович сказав: “Ми все посадимо”.

Ділянки по вулиці Цетнерівка 26 а,б вперше були продані ще за каденції Василя Куйбіди і нинішня міська влада вважає такий продаж землі незаконним, однак власноруч скасувати державний акт на право власності на землю не може, оскільки немає відповідних повноважень. За словами Василя Лозинського, це можна зробити або через суд, або у випадку добровільної відмови власника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *