ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада Нового Роздолу знову проголосувала проти переробки гудронів

|

31 депутат міської ради Нового Роздолу проголосував проти надання дозволу фірмі “Еконова” на переробку гудронів у цьому місті. Таке рішення було прийнято шляхом поіменного голосування під час сьогоднішнього засідання міської ради Нового Роздолу, повідомив “Львівському порталу” депутат новороздільської міської ради від фракції “наша Україна” Анатолій Шалаєв.

Також більшість депутатів висловилася “за” зверення до прокуратури, щоби остання порушила кримінальну справу проти тих, хто завіз до міста три роки тому 17 тонн гудронів, які досі перебувають під відкритим небом. За словами А.Шалаєва, питання гудронів було винесено на сесію з ініціативи міського голови Василя Гупала, адже на початку вересня депутатська більшість уже скасувала рішення міськвиконкому про надання дозволу фірмі “Еконова” переробити 17 тонн гудронів, що знаходяться у місті та ще 3 тонн, які завезла до Добротвору угорська фірма “Осмаойл”.

Як уже повідомлялося, чільні чиновники Львівської ОДА наголошували, що ситуація потребує якнайшвидшого вирішення, бо перебування гудронів на свіжому повітрі становить значно більшу екологічну небезпеку, ніж їх переробка. Улітку перший заступник голови ЛОДА Леонід Мельник дав місяць часу усім зацікавленим у справі гудронів сторонам, для того, щоб знайти розв’язок проблеми.

Генеральний директор компанії “Еконова” Олександр Верейці, керуючись низкою дозволів різних інстанцій, пропонує нову технологію переробки промислових відходів на підприємстві „Сірка“ у Новому Роздолі, у результаті якої готовий продукт може далі використовуватись у промисловості.

Позиція громадськості кардинально суперечить планам бізнесменів. Підігріта публікаціями у пресі, вона категорично проти будь-яких переробок на території Добротвора та Нового Роздолу. Схожу позицію зайняли і народні депутати Петро Олійник, Петро Писарчук та Ігор Шурма, які узагалі проти ввезення будь-яких промислових відходів на територію України. Громадські організації радять не керуватися у цій ситуації емоціями і найприйнятнішим варіантом вважають реімпорт відходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *