ОСТАННІ НОВИНИ

Собор монашества висловився за необхідність встановлення патріархату УГКЦ

|

Собор монашества УГКЦ від імені усіх монаших спільнот висловся за необхідність встановлення патріаршого устрою УГКЦ.

Собор монашества УГКЦ, Перша сесія якого завершилася 11 вересня у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого духа, висловив підтримку рішення Патріаршого Собору 2002 року щодо необхідності встановлення патріаршого устрою УГКЦ. “Монашество до сьогодні з цьго приводу мовчало і не було жодного вислову, що воно підтримує і молиться за патріархат. На Соборі це сталося,” – наголосила голова Патріаршої і Митрополичої комісій для справ монашества сестра Дія Стасюк.

“Одним із елементів, який надає історичного значення цьому Собору, є те, що наша Церква продовжує утверджувати свій патріарший устрій. Звернення до Синоду Єпископів УГКЦ є нашим внеском, висловом підтримки наших владик у їхньому старанні утвердити патріарший устрій,” – розповів член оргкомітету Собору отець Ярослав Приріз.

Згідно з даними реєстрації, на Собор прибуло 60 делегатів, в заключному голосуванні взяло участь 58 осіб. У роботі Собору взяло участь дев’ять єпископів УГКЦ з України. Загалом у роботі Першої сесії Собору взяли участь понад 120 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *