Ми говоримо «партія» - розуміємо Ющенко... - "Високий замок", 11 квітня

|

У Львові відбулася установча конференція Народного союзу «наша Україна». У великому залі “Львівської політехніки” суботнього ранку 9 квітня був повний аншлаг. Дехто протискався всередину зі своїм приставним стільцем. На партійному форумі зареєструвалися 444 делегати – зі Львова та з усієї області, а також 387 запрошених осіб.

Майже одноголосно створили Львівську обласну організацію Народного союзу “Наша Україна” (“за” – 411 голосів) і, як передбачалося, обрали її головою голову Львівської облдержадміністрації Петра Олійника (голосували 405, “за” – 394, “проти” – немає, утрималися 11, не голосували 39). Новообраний голова виступив із промовою, під час якої традиційно подякував за довіру і обіцяв її виправдати. Петро Олійник зазначив, що створення нової партії – це ніби закладання молодого вина в нові міхи, маючи на увазі те, що Україна потребує оновлення партійного політикуму. Те, що НСНУ називають “партією влади”, на його думку, є авансом, оскільки справжній статус партії влади НСНУ повинна вибороти на парламентських виборах-2006.

Виступаючи перед делегатами конференції, перший заступник держсекретаря України Іван Васюник зазначив: бути чи не бути партією влади – це ризик, який буде весь час супроводжувати партійців, зважаючи на те, що Україна обтяжена минулими історичними обставинами. На центральному партійному рівні було вирішено, що в більшості областей України головами обласних організацій НСНУ не мають бути голови ОДА або РДА. Однак Львівщина – особлива область, де дали “добро” на те, аби Петро Олійник поєднав губернаторську і партійну посади. “Петро Олійник розуміє, що партія і влада – це різні речі, – сказав Іван Васюник. – Він є саме тією фігурою, яка зможе забезпечити політичну консолідацію в області”. Заступник держсекретаря сказав, що за роки кучмівського правління в організмі Львівської області утворилися серйозні рани, тому перед новою владою стоять амбіційні цілі: Львівщина має стати форпостом євроінтеграції в Україні.

Під час конференції було обрано керівні органи Народного союзу “Наша Україна” – склад Ради та Контрольно-ревізійну комісію. Рада ЛОО НСНУ на своєму першому засіданні обрала Президію ради у складі 11 осіб. Туди увійшли, зокрема, Богдан Буца (заступник голови Правління НАК “Нафтогаз України”), Валерій Калинюк (член Ради НСНУ), Петро Олійник, Юрій Рудавський (ректор НУ “Львівська політехніка”), Михайло Сендак (голова Львівської обласної ради), Андрій Стецьків (депутат Львівської обласної ради).

Не бракувало під час конференції і кумедних моментів. За задумом організаторів, під час підрахунку голосів публіку мали розважати концертні номери. Однак десь зник народний чоловічий хор “Львівської політехніки” – “Орфей”. Основне навантаження щодо розважання публіки взяла на себе студентка політехніки, лауреат численних конкурсів Наталія Яцків. Дівчина впоралася зі своїм завданням чудово. Після її виступу із залу навіть надійшла записка: “Калинюка, Буцу і Васюника – в підтанцьовку!”

Юлія ЛІЩЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *