Леонід Мельник, перший заступник голови ЛОДА: „Облдержадміністрація має моральне право розподіляти державну субвенцію“

|

„Спосіб, яким було затверджено розподіл субвенцій в області – компромісний, але цілком законний. Звичайно, найкраще було б, якби це рішення прийняла сесія обласної ради. Але сесія не може зібратися уже протягом восьми місяців. Після розмов з депутатами, лідерами депутатських фракцій і груп, ми прийшли до висновку, що найближчим часом облрада так і не відновить свою роботу.

Право приймати подібне рішення у міжсесійний період має також голова облради, звичайно, за погодженням з бюджетною комісією. Рлн Михайло Сендак наполягає, що рішення про розподіл коштів має прийматися виключно на сесії. Але якщо ми чекатимемо сесії – дуже проблематично буде освоїти ці кошти до закінчення року.

Тому ми пішли іншим шляхом – шляхом прийняття рішення про розподіл субвенцій постановою Кабміну. Наголошу, що ЛОДА має право ініціювати постанови Кабміну. Уряд відреагував миттєво, і фактично протягом тижня потрібна постанова була прийнята.

Я вважаю, що облдержадміністрація має моральне право розподіляти державну субвенцію, бо саме ми пробили це рішення у Києві. Зокрема, голова ЛОДА Олександр Сендега, особисто зустрічався у Києві з Президентом, прем’єр-міністром та віце-прем’єром Миколою Азаровим, аби прискорити прийняття постанови”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *