Ігор Держко, перший заступник голови облради: “В Україні має бути загальнодержавна політика щодо розвитку спорту, де б не домінували органи влади, а переважав би бізнес”

|

“Львівщина могла б бути представлена більшою кількістю учасників Олімпіади. Можливо, причиною цього є те, що спорт у Львівській області розвивається на базі, створеній ще у радянські часи. До того ж існує серйозна конкуренція між регіонами України, яка часто йде на шкоду і впливає на результати наших спортсменів. Сиптомом цього була ще Зимова Олімпіада, коли ми розраховували на набагато ліпший результат.

Причина занепаду спорту, зокрема й на Львівщині, полягає також у тому, що до цієї галузі залучається мало коштів небюджетного характеру. Серйозну допомогу спортові може надати бізнес, адже, наприклад на Заході, чимало впливових фірм спонсорує той чи інший вид спорту. Відтак успіхи у спорті впливають на престиж та ринковий успіх того чи іншого бізнес-проекту. В Україні також має бути загальнодержавна політика щодо розвитку спорту, де б не домінували органи влади, а переважав би бізнес.

Я сподіваюся, що цього назу львівські олімпійці привезуть кілька медалей, і це залучить додаткові кошти, зокрема і з дербюджету, на розвиток спорту у нашому регіоні. І це допоможе відродити олімпійську славу Львівщини.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *