Львівські студенти заробляють на іноземцях - „Поступ“, 20 липня

|

У Львівський хостел вселилися перші мешканці. Ними стали двоє студентів із Канади. Ще п`ять місць для туристів із Франції та Чорногорії заброньовано на наступний тиждень Міжнародною хостел асоціацією. „Українська молодь поки що не зацікавилася нашим готелем, та існує попередня домовленість із київськими студентами, що зголосилися приїхати до Львова на три дні“, — говорить директор Львівського обласного молодіжного центу праці Леся Довганик.

Перший студентський готель на Заході України відкрили 5 липня цього року, який працюватиме до 26 серпня. Сезонний хостел „Банківська академія“ створено у приміщенні гуртожитку Львівського банківського інституту на вулиці Коперника. Готель розраховано лише на десять місць.

Наразі, крім Львова, хостели вже діють в Ужгороді та Одесі, планують відкрити студентський готель у Києві. Загалом Всесвітня хостел асоціація нараховує 4500 студентських готелів по всьому світі.

Проживання у хостелі „Банківська академія“ коштує 75 гривень за добу. Як зазначила Леся Довганик, хостел орієнтовано радше на іноземну молодь. Пересічний український студент, який отримує щомісяця 47 гривень стипендії, навряд чи дозволить собі жити у такому готелі. За словами пані Довганик, нинішня ціна проживання у львівському хостелі залежить від його розташуванням (центр міста). Найперше, на розташування готелю звертають увагу іноземні туристи, які завжди воліють оселитися у центральній частині міста. Їм ціна — 75 гривень за добу по кишені особливо не вдарить. Українська ж молодь спершу цікавиться саме ціною помешкання. Тому, як запевнили у молодіжному центрі праці, скоро студентські готелі відкриють також в інших районах міста, де проживання буде дешевше. „Існує попередня домовленість для відкриття уже постійних хостелів із значно більшою кількістю місць з Львівським інститутом економіки і туризму та готелем „Турист“. Є велике приміщення на вулиці Патона, де зможуть одночасно проживати 50 студентів. Зараз Всеукраїнська хостел асоціація проводить перевірки цих приміщень“, — зазначила Леся Довганик.

Щодо львівських студентів, хостел став для них джерелом додаткового заробітку. Основу персоналу обслуги готелю становить молодь вищих навчальних закладів, яка вільно володіє англійською мовою.

Оксана ЛАБОЙКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *