Любомир Буняк, міський голова Львова: “За останні 14 років міська влада вперше займається проблемою меж парків”

|

“Наше місто є гарним не лише в архітектурному плані, воно також є чудовим зеленим містом. Адже 10% території Львова складають парки та сквери. Відповідно до європейських мірок, це не так вже й погано. Міська влада за останні 14 років вперше займається проблемою вирішення зон і меж парків. Уже розроблено технічну документацію по визначенню меж Стрийського та Снопківського парків. І найближчим часом її винесуть на розгляд міської ради.

Окрім цього, до кінця року будуть визначені межі решти 12 парків міста. На мою думку, закріпити межі парків на міському законодавчому рівні дуже важливо, адже межі постійно мінялися, йшла забудова міста та паркових зон, а це недопустимо. Ми хочемо зупинити цей процес і нарешті розставити все на свої місця.

Зараз пішов величезний будівельний бум, земля стала товаром, вона продається і викуповується. Я думаю, що це добре, бо воно міняє обличчя нашого міста. Тому, якщо це в рамках здорового глузду, не порушує ландшафт парку, якщо йде гарна реконструкція, яку погоджують архітектори, то я нічого злого в тому не бачу. Крім того, визначеною є межа Львова взагалі. Однак її поки що не затверджено на парламентському рівні. Всі документи підготовлено і найближчим часом їх скерують на затвердження Верховної ради.

Я думаю, що вирішення проблем охорони зелених зон нашого міста буде включено і в нашу програму, яка зараз розглядатиметься на сесії міської ради, а саме до генерального плану розвитку Львова. Проте, ми поки що немаємо такої єдиної структури, яка б займалася і землею, і природоохоронними заходами. Хоча ми створили депутатську комісію з питань природокористування, охорони довкілля та благоустрою. А також у нас є структура на рівні міського управління, яка займається проблемами землекористування”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *