„Піккардійці“ повернулися з Америки - „Високий замок“, 6 квітня

|

Вокальна формація “Піккардійська терція” місяць гастролювала Америкою. Хлопці побували у десяти містах – Вашингтоні, Нью-Йорку, Клівленді, Детройті… Двогодинна програма складалася з пісень, що увійшли до альбомів “Ельдорадо” та “Антологія. Том І”. Їхні концерти здебільшого відвідували представники діаспори. А на виступ “піккардійців” у Вашингтоні завітав посол Молдови у США.

– Не може кожного року на гастролі до Америки приїжджати лише Тарас Петриненко чи ансамбль ім. П. Вірського, – зазначив у розмові з кореспондентом “ВЗ” керівник групи Володимир Якимець. – Треба показувати нову українську культуру, ламати стереотипи. Те, що співає „Піккардійська терція“, – свого роду серединка між старим і новим, тому на наші концерти приходили старші й молодь. Багато хто запитував, чи не хотіли б ми тут залишитися. Деякі люди просто не могли зрозуміти, що це лише гастролі.

Крім того, ми зустріли там чимало знайомих львів’ян, я навіть не знав, що вони виїхали до США. Зокрема, були музиканти з “Ватри”, симфонічного оркестру Львівської філармонії… Для них музика наразі є другорядною роботою, адже в Америці мало хто може заробити нею на прожиття. Та вони все одно створюють колективи, грають…

Зараз „Піккардійська терція“ має намір записати новий альбом. І навіть не один, адже матеріалу в хлопців вистачає щонайменше на три аудіорелізи.

Оксана КЕРИК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *