ОСТАННІ НОВИНИ

Масована атака: ППО збила 30 із 38 російських ракет

Наталя Дуляба

|

У понеділок, 8 липня, близько 10:00 ранку російські війська завдали комбінованого удару по Україні із використанням 38 ракет повітряного, морського та наземного базування. Про це Львівському порталу повідомили у Повітряних Силах.

За попередніми даними, для атаки російські окупанти застосували 38 ракет різних типів. Українська ППО збила 30 із них:

  • 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал»;
  • 3 балістичні ракети «Іскандер-М» (одну не вдалось збити);
  • 11 крилатих ракет Х-101 (дві не вдалось збити);
  • 12 крилатих ракет «Калібр» (дві не вдалось збити);
  • 3 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Серед яких, яких українська ППО не знищила, – крилата ракета 3М22 «Циркон» та дві крилаті Х-22.

Зауважимо, що «Циркон» – відносно нова протикорабельна гіперзвукова ракета росіян, її вперше застосували для атаки по Києву у лютому цьогоріч. Це озброєння наразі є маловивченим, втім ЗМІ писали, що столична ППО вже збивала «Циркон» у березні.

Російську ракету Х-22 називають ще «вбивцею авіаносців». Вона теж є протикорабельною і при цьому дуже неточна, якщо її використовувати по наземних цілях. Саме такою ракетою окупанти вдарили по багатоповерхівці у Дніпрі у січні 2023 року.

У Повітряних Силах наголосили, що цей обстріл – чергова терористична атака росіян.

«Світ має жорстко відреагувати на цей злочин. І дискусій про те чи можна завдавати ударів по військових об’єктах на території росії взагалі не повинно бути. Помстимося за кожного українця», – наголосили військові.

Передісторія

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 40 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами Охматдиту є люди, уламки розбирають не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці. Досі було відомо про дев’ятьох загиблих у столиці і 25 поранених.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

У Кривому Розі окупанти вбили 10 людей, ще 31 поранили. Пошкоджено промислове підприємство. У Покровську на Донеччині ворог теж поцілив по підприємству, троє людей загинули.

За даними МВС, загалом внаслідок обстрілу війська РФ вбили в Україні два десятки людей, ще близько 50 поранили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *