ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вдарила по «Охматдиту» ракетою Х-101, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Попередньо слідчі встановили, що російські війська запустили по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві стратегічну крилату ракету Х-101. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

На місці трагедії правоохоронці вже знайшли докази застосування Х-101 по дитячій лікарні – уламки корпуса задньої частини ракети зі серійним номером та частину руля цієї ж ракети.

«Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист – це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя», – прокоментував голова СБУ Василь Малюк.

Станом на 13:50 відомо, що внаслідок ракетного удару загинули двоє працівників «Охматдиту». Ще семеро людей отримали поранення, серед них є щонайменше двоє дітей.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Триває розслідування. На місці працюють правоохоронці та інші служби.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 40 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами Охматдиту є люди, уламки розбирають не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці. Досі було відомо про дев’ятьох загиблих у столиці і 25 поранених.

У Кривому Розі окупанти вбили 10 людей, ще 31 поранили. Пошкоджено промислове підприємство.

За даними МВС, загалом внаслідок обстрілу війська РФ вбили в Україні два десятки людей, ще близько 50 поранили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *